Veel belangstelling voor de open dag in Centraal Wonen

      Reacties uitgeschakeld voor Veel belangstelling voor de open dag in Centraal Wonen

In het weekend van 21 mei hadden alle locaties van Centraal Wonen in Nederland hun jaarlijkse open dag. Natuurlijk deed ook Centraal Wonen Deventer hieraan mee. We waren erg blij met de aanloop. Van heinde en ver bezochten belangstellenden onze locatie aan de Huiberstraat. Er waren bezoekers uit Rotterdam, Enschede, Diepenveen en natuurlijk ook uit Deventer. Ze waren enthousiast over de diversiteit van de woningen, de  tuin en de collectieve voorzieningen. Maar het meest enthousiast waren ze over de gezamenlijkheid die CW uitstraalt en de bijzonder goede sfeer die overal te proeven was.

IMG_0600

Opvallend was de aanwezigheid van een aantal bezoekers die niet zozeer in Deventer wilden wonen maar in hun eigen stad of dorp ook een gezamenlijke woonvorm wilden opzetten. Hier komt uiteraard van alles bij kijken en er is veel inhoudelijke informatie verstrekt aan de initiatiefnemers. Ook waren er veel “ouderen” die interesse toonden om bij ons te komen wonen. Er lijkt in heel Nederland een groeiende belangstelling te zijn voor andere woonvormen. Ouderen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en soms is dat makkelijker in een gezamenlijke woonvorm. Het Krasse Knarrenhof in Zwolle is hier een mooi voorbeeld van.

In Centraal Wonen vinden we de diversiteit in de leeftijd van onze bewoners belangrijk. Onze jongste bewoner is 1 jaar en de oudste 84. We vinden het belangrijk dat de leeftijdsbalans in tact blijft en proberen daar in het toewijzingsbeleid zoveel mogelijk rekening mee te houden.

We waren erg blij met alle animo voor ons project, maar ook voor andere woonvormen in het algemeen. We hopen dat woningcorporaties de nobele taak op zich nemen om hier gehoor aan te geven en het groeiend aantal initiatieven wil ondersteunen.

Dionne 5 juni 2017