Muziek en entertainment op zonnige speeltuinopening

      Reacties uitgeschakeld voor Muziek en entertainment op zonnige speeltuinopening

CW 018 Piano- en celloklanken klonken zondag 1 oktober door de binnentuin terwijl zich in het amfitheater/de kuil van de nieuwe CW speeltuin het allereerste theaterstuk ooit afspeelde. Voor de gelegenheid was de piano onder één van de catalpa’s gezet. Wilbert, tevens regisseur van het stuk, bespeelde deze terwijl Marja hem bijstond op de cello. Ayla, Marijn, Ivo, Jorieke, Merijn en Amani speelden een prachtig stuk met een draak, onweer en ‘Land in zicht!’ gebaseerd op het verhaal ‘Momo en de tijdspaarders’.

CW 184Gelukkig waren de weergoden CW gunstig gezind tijdens deze officiële opening van de vernieuwde speeltuin, waar zo’n beetje alle CW’ers de afgelopen maanden hun steentje aan bijdroegen. De hele dag een stralende herfstzon in tegenstelling tot de gestaag vallende regen de dag ervoor. In de zon konden de jassen best uit. Het feestelijke programma duurde van 10.30 uur tot een uur of 2 en omvatte naast koffie, thee, gebak en soep ook een reeks aan voorstellingen en voordachten van CW’ers. Zo las bibliothecaresse Hetty gedichten voor met het thema speeltuin en Eelko droeg een mooie en grappig zelfgeschreven tekst voor over hoe de speeltuin tot stand is gekomen. Jongste en misschien we de leukste entertainer was Walker die stond te stralen voor het publiek en zelfs tot twee keer toe het podium nam en zichzelf begeleidde op de gitaar.

Na de voorstellingen/voordrachten kon oud en jong los gaan in de nieuwe speeltuin. Een de dag ervoor gevormd werkgroepje had binnen 24 uur een wedstrijdprogramma in elkaar gedraaid met een reeks Oud-Hollandse spelletjes van koekhappen tot elkaar met een kruiwagen door de tuin duwen. Ook het net werd tot in het hoogste puntje beklommen en in de gaten in de klimmuur stonden wc-rollen die met tennisballen eruit moesten worden gegooid. Al deze levendigheid was een goede inwijding voor onze prachtige nieuwe speeltuin, die ongetwijfeld garant staat voor vele jaren speelplezier voor deze en de volgende generatie Centraal Wonen kinderen. En ook de volwassenen hebben de nieuwe speeltuin ontdekt. Al regelmatig werden CW 257de afgelopen weken hangvolwassenen gesignaleerd in het net….

Nog één keer DANK aan de trekkers van de bouw van de nieuwe speeltuin: Carin en Wilbert, en natuurlijk dank al die andere CW’ers die ook meehielpen en onmisbaar waren!!