Huiskamerconcert in Centraal Wonen!

      Reacties uitgeschakeld voor Huiskamerconcert in Centraal Wonen!

hqdefaultCollin Hoeve en Etan Huijs geven op 7 oktober een huiskamerconcert in Centraal Wonen Deventer. Samen zorg ze voor een mooie mix tussen melancholische ballads en vrolijke up tempo liedjes.

Wil je alvast iets beluisteren van beide artiesten? Via de linkjes hieronder krijg je een indruk van hun repertoire: Luister Etan Huijs. Luister Collin Hoeve.

LET OP: Je hoeft voor dit concert geen vaste entreeprijs te betalen. We vergoeden vanuit CW een basisbedrag en vullen dit graag aan met een bijdrage van de bezoekers. Achteraf gaan we dus rond met de pet, zorg dat je contant geld bij je hebt. Als je het moeilijk vindt om te bepalen wat je moet geven, onze tip is €5,- maar een ander bedrag is ook prima!

Belangstellenden, vrienden, familie en buurtbewoners zijn van harte welkom! Tot 7 oktober ;-)!

Biografieën

ETAN HUIJSetan
Haal het doek op voor Etan Huijs, singer-songwriter uit Venray. Een muzikant die zijn hart inzet om muziek te maken én te spelen. Zijn genre bevindt zich op het kruispunt waar melancholische folk en melodieuze pop elkaar ontmoeten.

Kilometers maken, daar gaat het Etan vooral om. Het podium is zijn tweede thuis. Daar bereikt hij keer op keer zijn doel: het publiek verrassen met zorgvuldig gemetselde liedjes vol diepgang en hoop. In de tussentijd bracht hij tastbare producten uit in 2008 (cd ‘Telescopes’), 2013 (EP ‘Pool of hearts’) en recent in 2016 het breed en luid bejubelde album ‘The battle of everything’, waarop Etan onder anderen samenwerkte met singer-songwriter/producer Maarten van Praag (ex-City to City) en celliste Michelle Courtens.

Mijlpalen in overvloed voor Etan, waaronder spelen in het voorprogramma van David Knopfler (ex-Dire Straits) en optredens op festival The Brave en in poptempel Paradiso. Ondanks deze gevestigde speelplekken, voelt hij zich nergens te groot voor. Want nogmaals, Etan wil spelen. Met een gitaar op zijn rug en een open hart bespeelt hij ieder podium waar muziekliefhebbers samenkomen.

COcollinLLIN HOEVE
Vrolijk luchtig en indrukwekkend aangrijpend

De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’.

​Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor.

In een recensie over zijn derde en meest recente album ‘Lessons Learned’ (2015) roemde OOR zijn fraaie melodieën en zijn warme stem, terwijl collega muzikant Bertolf het nummer ‘Note to self’ als volgt typeerde: “Het mooiste liedje dat je dit jaar nog van Nederlandse bodem zult horen”.

‘Lessons Learned’ was de afsluiting van een heftige periode in het leven van Collin Hoeve. Hij liet niets aan het toeval over en haalde op deze plaat het beste uit zichzelf, zijn muzikanten én de instrumenten. Niet voor niets sloot OOR de recensie destijds af met: “Collin Hoeve is een muzikant waar we trots op mogen zijn”