Hoera, een nieuwe bewoner!

      Reacties uitgeschakeld voor Hoera, een nieuwe bewoner!

Faidra , Silas en Muppet wonen sinds kort in Centraal Wonen.

Hoe ben je ertoe gekomen hier te gaan wonen?
Ik leerde Centraal wonen kennen toen ik een aantal jaren geleden optrad als assistent van Sinterklaas. De goede sfeer tijdens de activiteit en het contact met kinderen en ouders, maar ook de betrokkenheid van ouders zonder kinderen sprak me toen al enorm aan. Een paar jaar later kwam ik hier als kinderoppas. Ik werd niet alleen geraakt door het warme welkom maar ook door het gedrag van de kinderen. Ze gedroegen zich heel respectvol naar elkaar toe; de groten hielpen de kleintjes, en de kinderen deelden met elkaar vanuit een vanzelfsprekendheid. De uitwisseling van kennis en vragen onder ouders vond ik erg plezierig. Toen ik eenmaal zelf een kind had ontstond de behoefte om mijn kind ook op te laten groeien in zo’n stabiele omgeving.

binnentuinAangezien ik al eerder in woongemeenschappen heb gewoond kostte het me geen moeite om me aan te passen aan mijn nieuwe woonomgeving. Integendeel zelfs. Ook door het warme welkom was het een soort “thuiskomen” Mijn levensopvattingen over “duurzaamheid” het delen van dingen zoals wasmachine en auto, het afnemen van biologisch brood en groenten en het omgaan met afval zijn heel fijne bijkomstigheden van het wonen bij Centraal wonen. Deze vanzelfsprekendheden maken het leven een stuk gemakkelijker.

Welke talenten breng je in bij Centraal wonen?
De ervaringen die ik in eerdere woongemeenschappen heb opgedaan neem ik natuurlijk gewoon mee naar Centraal wonen. Ik gedij goed in het gemeenschappelijk woonklimaat. Praktische klussen en klussen om zelfvoorzienend te kunnen wonen breng ik ook in. Maar ook als ouder heb ik allerlei input als het gaat om de kinderzaken van centraal wonen.

We hopen dat Faidra Silas en Muppet lang en met veel plezier bij CW zullen wonen.

P1360455(1)