Kennismaken?

Wat leuk dat je interesse hebt in Centraal Wonen Deventer. Als je het woonproject en haar bewoners beter wilt leren kennen kun je langskomen, maar gezien alle coronamaatregelen werkt het anders dan voorheen. Je kunt bellen of mailen om een afspraak te maken voor een rondleiding. Daarna vragen we je om langs te komen op een gezamenlijk moment, bijvoorbeeld op onze wekelijkse koffieochtend of tijdens een van onze ‘Happy days’. Hiervoor maken we een afspraak met je, zonder afspraak langskomen kan helaas niet op dit moment. Tijdens beiden momenten zijn er veel bewoners aanwezig en kun je een goede indruk krijgen van Centraal Wonen. (N.B. Heb je interesse om in CW te komen wonen? Onderaan deze pagina vind je meer informatie over de intakeprocedure)

Koffie drinken op zondagochtend
De koffieochtenden zijn op iedere zondagochtend om 11.00 uur.

Happy Days
Zeven keer per jaar is er op zondag een ‘Happy Day’. Op deze dagen wordt er door de bewoners samen gewerkt in de binnentuin en aan de gemeenschappelijke ruimtes. Er wordt dan gesnoeid, opgeruimd, gerepareerd, schoongemaakt en gekookt. Om 09:45 staat de koffie klaar en om 10 uur worden de klussen verdeeld, tegen een uur of 14:30 uur zit de Happy Day erop. Voor de lunch wordt gezorgd.

De laatste Happy Day van 2020 is op 15 november. Belangstellenden kunnen alleen langskomen op afspraak.

We hopen dat je op deze manier een beeld van ons krijgt. Als je nog vragen hebt neem dan via e-mail of telefonisch contact met ons op.

Intakeprocedure

Voordat je je inschrijft op de wachtlijst vinden wij het prettig om je eerst wat beter te leren kennen. We stellen het op prijs als je een paar keer langskomt op de hierboven genoemde momenten. Voor jou als belangstellende is dit ook een goede gelegenheid om te onderzoeken of centraal wonen past bij je verwachtingen en wensen.

Zodra je je wat meer hebt georiënteerd kun je aangeven dat je graag een intake wilt. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek met twee leden van de intakecommissie. Voorafgaand aan dit gesprek ontvangen we graag per mail je motivatie om hier te komen wonen. Tijdens het gesprek kun je wat meer over jezelf vertellen, vragen stellen, etc. We bespreken wederzijdse verwachtingen en vertellen nog wat meer over het reilen en zeilen binnen Centraal Wonen.

Als beide partijen na het intakegesprek nog steeds enthousiast zijn, dan word je op onze wachtlijst geplaatst. Je betaalt vanaf dan contributie (€1,- per maand en eenmalig €10,- inschrijfgeld) en je krijgt bericht als er een woning vrijkomt die past bij jouw gezinsgrootte. Wanneer er een woning vrijkomt worden er altijd meerdere belangstellenden uitgenodigd, en volgt er een gesprek met de woningtoewijzingscommissie en je directe (toekomstige) buren. Samen kijken we voor wie de woning het meest geschikt is.

Wijziging huurwet
De woningen bij Centraal Wonen zijn sociale huurwoningen. Dat zijn woningen met een huurprijs tot en met € 710,68 per maand. Sinds 1 januari 2016 gelden landelijk nieuwe wettelijke regels voor de toewijzing van deze woningen, en dat betekent dat niet meer iedereen hiervoor in aanmerking komt. De hoogte van de huur moet namelijk aansluiten bij de hoogte van het inkomen.

Via deze link kun je bekijken of je in aanmerking kunt komen voor een woning bij Centraal Wonen Deventer. Neem bij twijfel toch contact met ons op – samen kunnen we onderzoeken of er mogelijkheden zijn.

Contact
Wil je komen kennismaken, heb je een vraag of wil je een afspraak voor een intakegesprek, stuur dan een mail naar: intake.cw.deventer@gmail.com of bel met: 0570 – 610942

.